söndag 5 juni 2011

Hallon cheesecake...


Väldigt, väldigt fin och god kaka va?! 
Grym-jag!
Sjukt lätt att göra.



Botten:
12 st digestive kex
75 g smält smör

Mixa ihop och tryck ut i formen.
Låt stå kallt i kylen medans du gör fyllningen.

Rosa fluff:
3 st gelatinblad
3 dl vispgrädde
1 dl socker
250 g hallon
200 g philadelphia/creamcheese

Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten.
Häll grädde och socker i en tjockbottnad kastrull, sjud på svag värme tills sockret löst sig.
Ta upp gelatinet, krama ur och rör ned i grädden.

Mixa hallon till en pure. Rör ned den och philadelphian i grädden och vispa slätt.
Häll i formen.

Låt stå kallt i minst 3 timmar, tills det stelnat.

Gratinera med det du vill.
Jag smälte lite mörkchoklad och ringlade över. Och några hallon.

Enjoy!


Peace Love

1 kommentar:

Sis sa...

Blev helt plötsligt sugen på att baka;)